Over ons

Waarom kiezen voor archimedesign

Een website is hét visitekaartje van elke ondernemer. Een uithangbord dat 24u per dag en van overal ter wereld beschikbaar is. En dat gezien wordt, want steeds meer klanten starten hun zoektocht naar een product of dienst op het internet.

Toch is alleen aanwezig zijn op internet niet voldoende. Het web loopt over van informatie, dus komt het erop aan om niet in eenheidsworst te vervallen. Elk project is anders. Maatwerk is dan ook essentieel om te komen tot een goed en bruikbaar eindproduct.

Bij archimedesign geloven we in eerlijke communicatie. Kwaliteit en transparantie staan daarbij centraal. Precies daarom vinden we het niet meer dan evident dat je website er goed uitziet in alle moderne browsers. We zijn ervan overtuigd dat een paar onzichtbare trucjes, zoals bijvoorbeeld het 960 Grid System, bezoekers helpen om de informatie die ze zoeken sneller te vinden. Less is more is daarbij vaak een goed uitgangspunt.

Archimedesign heeft meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen van websites en volgt nieuwe technologieën en ontwikkelingen op de voet. Via zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgen we ervoor dat je website goed scoort bij zoekrobots als Google. En dat je website netjes wordt weergegevens op smartphones en tablets, dat vinden wij de normaalste zaak van de wereld.

Nog meer weten? Contacteer ons voor een persoonlijk gesprek!

Hoe we te werk gaan

ProjectverloopNet als jou geven we graag het beste van onszelf om van elk project een succes te maken. Het verhaal van de klant staat hierbij centraal. We kiezen er dan ook voor om eerst uitgebreid kennis te maken en gaan mee op zoek naar wat de precieze noden van het project zijn. We zijn er immers van overtuigd dat de kwaliteit van het eindproduct het grootst zal zijn door samen na te denken.

Eens de belangrijkste krijtlijnen uitgetekend zijn, maken we een vrijblijvende offerte. Door dit document op te splitsen krijg je een duidelijk beeld van hoe de totaalprijs tot stand kwam, en kan je er ook voor kiezen om bepaalde onderdelen te schrappen of uit te stellen tot een later tijdstip. Waar nodig kan de offerte dus steeds bijgestuurd worden.

Tevreden van ons plan? Dan starten we met de realisatie van het project. Voor grotere projecten werken we steeds eerst wireframes (schematische lijntekeningen) uit. Zo komen we tot een logische en goedgestructureerde website waar bezoekers vlot doorheen kunnen surfen. Pas nadien wordt een lay-out ontwikkeld (door archimedesign of door externe partners). Ook hier voorzien we enkele terugkoppelmomenten. Intussen bouwen we de website zelf. De lay-out wordt pas geïmplementeerd nadat de klant deze heeft goedgekeurd.

Zodra de website technisch en grafisch op punt staat, komen we langs voor een opleiding voor beheerders van de website. Stap voor stap leggen we uit hoe je de website ook zonder technische kennis van inhoud kan voorzien.

Nadien start de debugperiode. De website wordt nu door de klant inhoudelijk gevuld. We voorzien hierbij tijd om eventuele opmerkingen te verwerken of technische correcties uit te voeren.

Na enkele weken is de website klaar voor lancering. Het project wordt hierbij opgeleverd. Nadien start onze nazorg. Omdat een website nooit helemaal af is en omdat bij een open source CMS als Drupal regelmatig beveiligingsupdates uitkomen, voorzien we ook een vrijblijvend onderhoudscontract. Heb je na enkele maanden nog vragen of kom je een probleem tegen, dan kan je nog steeds op ons rekenen. We houden je website ook in de gaten en installeren software-updates zodra die beschikbaar zijn.

Wie we zijn

Archimedesign bestaat uit twee jonge ondernemers:

Thomas Rumbaut

Thomas RumbautAl onder Windows 3.1 ontdekte Thomas de kick van het programmeren. Eind jaren ‘90 sprong hij mee op de internetkar en leerde hij zichzelf spelenderwijs hoe je dynamische websites maakt. Zijn studies Bachelor in de Toegepaste Informatica aan de KHLeuven waren dan ook een evidente keuze. Thomas was naast webmaster ook vijf jaar groepsleider bij Scouts Meerdaal Haasrode en belandde via zijn stage bij Mediaraven vzw in Gent. Sinds juli 2007 staat hij in voor het wel en wee van Mediaraven Hosting, de hostingdienst van Mediaraven, en ondersteunt hij de jeugdsector ook op vlak van IT.

Binnen archimedesign houdt Thomas zich voornamelijk bezig met de analyse van projecten en de ontwikkeling van websites.

Bram Rumbaut

Bram RumbautVan 2001 tot 2006 volgde Bram de opleiding Architectuur aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Tussendoor specialiseerde hij zich hierbij in de wereld van grafische vormgeving en fotografie. Tijdens zijn stage in Zuid-Afrika verloor hij zijn hart aan de andere kant van onze evenaar. Bram trok intussen al meermaals naar Afrika en bracht als vrijwilliger van Bollé Bollé zelfs een Landrover Defender naar Tanzania. Gebeten door het avontuur reed hij nadien nog eens 69.000km helemaal rondom het zwarte continent, het ultieme bewijs dat Bram elke opdracht tot een goed einde kan brengen. Tussendoor werkte hij als zelfstandig architect voor onder andere Scoop multiprofessionele architectenvennootschap en a2o architecten.

Bij archimedesign verzorgt Bram voornamelijk de grafische kant van projecten.